RADIUS Live

RADIUS Live

Datum: 6-10-2020
Noord-Zuid zoekt Oost-West
In België zeggen ze "blijf in je kot met Corona", de afdeling De Zuiderling in Zuid-Limburg dacht, we kunnen toch online veel meer mensen bereiken! Want wat kan je doen als je niet bij elkaar kan komen door de Corona maatregelen? Hoe kan je toch een bijeenkomst organiseren? Afdeling De Zuiderling heeft in deze periode samen met haar eigen leden en leden uit diverse provincies online bijeenkomsten georganiseerd via Zoom Pro. Dit programma kan gebruikt worden op een computer, iPad of telefoon om videobellen met groepen mogelijk te maken.
Ook in het noorden kwamen deze ideeën binnen en werd hulp van de Zuiderlingen ingeroepen. Met deze kennis heeft de afdeling Radius-Noord een live demo sessie gehad waarbij leden uit Limburg en haar gasten uitgenodigd waren. Zoom maakt het mogelijk om een demo te streamen, live te bekijken, waarbij direct vragen gesteld kunnen worden zodat een interactieve demo mogelijk is.
Deze eerste stappen smaken naar meer! Als afdelingen willen we dit in het nieuwe seizoen verder uitbouwen en nodigen we ook andere afdelingen en leden van Radius uit. We willen deze samenwerking vormgeven als afdeling Radius-Live en zo 4x per jaar een demo organiseren die Radius leden met hun laptop opschoot of via de iPad kunnen volgen. Op deze manier kunnen ook mensen die iets verder van een afdeling vandaan wonen demo’s bijwonen. Als groep kun je ook samen kijken op bijvoorbeeld een grote tv die gekoppeld is aan een laptop via een HMDI kabel. Hierdoor kunnen ook mensen die niet alle technologische snufjes in huis hebben, toch meekijken en vragen stellen.
We streven er naar om leden zelf de demo’s te laten geven en verschillende onderdelen van houtdraaien te laten zien. We verwachten dat de kosten laag zijn, daarom zal een kleine bijdrage van € 5,- per jaar voldoende zijn. Je kan je opgeven via de Radius website bij afdeling Radius-Live. Via e-mail of groepsapp ontvang je voor elke sessie een link naar de Zoom Live demonstatie.
We hopen jullie te zien bij de volgende sessie op 25 oktober om 15:00 uur.
Terug naar nieuws overzicht